lördag 30 maj 2009

Trycklåset och Kopieramen

Eftersom markanvisningarna som exploateringsnämnden beslutar om inte kommer till stadsdelsnämndens beslutssammanträden på remiss sedan borgarna tog över styret i staden tänkte jag försöka sprida information på bloggen så att mina bloggläsare är uppdaterade:

Aktuella ärenden:

I kvarteret Trycklåset vid Rågsvedsvägen i Rågsved vill Peab bygga 55 bostadsrätter i ett lamellhus. Området är planlagt som parkmark och idag finns där en öppen förskola och en kiosk. Parkeringen kommer i huvudsak att läggas i garage under de nya husen. Buller, markföroreningar och dagvatten behöver utredas vidare. Området ligger i den känsliga Magelungens avrinningsområde. Frågan om grönkompensation, tillgängligheten och påverkanpå barn föreslås utredas vidare. Första inflyttning kan bli 2013.

I kvarteret Kopieramen i Bandhagen vid Trollesundsvägen vill Peab bygga 50 radhus och kedjehus med äganderätt. Området är planlagt för skoländamål men är obebyggt. Bara 3,5 procent av husen i Bandhagen är småhus. I närheten planeras småhus med Järntorget som byggherre. Det lokala rekreationsvärdet och Bandhagens kulturhistoriska värden ska utredas. Området är ett viktigt parkstråk men påverkat av buller. Grönkompensation görs genom förbättringar av kvarvarande grönmark. Området är ett lekområde för barn. Staden får bedöma hur barnen använder skogen i det fortsatta arbetet. Inflyttning kan bli 2013.

Du som läser detta och har synpunkter - hör av dig till mig. Själv tycker jag att det verkar rätt ok att bygga i båda dessa områden. Lite tveksam är jag till att bygga småhus, eftersom det är mycket sämre ur miljösynvinkel och ger mycket färre nya bostäder.

Inga kommentarer: