lördag 9 maj 2009

Livh inspekterar skandalhus

Ann-Margarethe Livh, oppositionsborgarråd för vänsterpartiet inspekterar studenthusen i Rågsved, vars betonggrå fasader upprör så många Rågsvedsbor. Det är Lelångshus AB som trots att det snart har gått ett år efter inflyttning inte har färdigställt och målat fasaderna.
Husen ser fuktskadade ut på flera ställen, isoleringsmaterialet sticker ut och hyresgästerna har inte fått nedsatt hyra trots att de krävt det. Vi som bor i Rågsved är oftast positiva till nya bostäder eftersom vi vet att det är bostadsbrist och många som behöver en lägenhet. Däremot får inte byggbolagen bygga hur som helst, de nya husen måste förutom fler bostäder även tillföra estetiska kvaliteter till området.
En Rågsvedsbo som jag träffade idag på Rågsvedsdagen gick så långt att han ansåg att husen borde rivas. Jag har kontaktat Maria Hannäs som sitter för V i stadsbyggnadsnämnden och bett henne ta upp detta ärende i nämnden. Ann-Margarethe som sitter för V i exploateringsnämnden har också lovat agera. Lelångshus AB borde inte få bygga mer om de bär sig åt på detta sätt!


Inga kommentarer: