tisdag 3 februari 2009

Triss i enighet

Senaste stadsdelsnämnden var alla partier eniga om tre reservationer, rekord under mina tio år i stadsdelspolitiken. Lokalt kan vi faktiskt vara överens om frågor som kan vara viktiga för folket men inte särskilt partipolitiska. Det är en av fördelarna med stadsdelsnämnderna, som jag tror att många uppskattar.

Två reservationer handlade om att nämnden vill ha bättre beslutsunderlag än det som vi fått hittills, dels när vi ska starta förskoleavdelningar och dels när enheterna ska beskriva vilken kvalitet de kan erbjuda brukarna via kvalitetsgarantier.

Nästa gång förskoleavdelningar planeras ska nämnd och medborgare få fakta om förskolans utemiljö och trafiksituation/-säkerhet. Det betyder också att alla får klarare besked om vilken kvalitet som kan ges med den budget som är politiskt beslutad. Vi kanske inte blir överens om alla besluten, men vi vet tydligare vad vi beslutat om och väljarna kan ställa oss till svars.

Den tredje frågan vi enades om var att ge förvaltning i uppdrag att undersöka om det finns behov av fler anslagstavlor för föreningslivet, förvaltningens information etc. Vi hade liknande skrivningar under vår förra mandatperiod.

Inga kommentarer: