tisdag 24 februari 2009

Stöd barnmorskorna i Chiantla

Tänkte passa på att göra pr för LUCA - föreningen för lokal utveckling i Centralamerika. Den startade 2005 av Johanna Helles, dåvarande drog- och brottsförebyggande samordnare i Vantör, som jag lärde känna via mitt uppdrag i stadsdelsnämnden i Vantör.

Genom Johanna fick vi i Vänsterpartiet Vantör kontakt med FMLN i Santa Tecla, El Salvador, vilket ledde till studiebesök i Stockholm av borgmästaren och senare av en ung kommunfullmäktigeledamot, Carlos, och mycket intressant utbyte av erfarenheter, åtminstone för vår del!

LUCA arbetar främst med att hjälpa till att förbättra kvinnors och barns livssituation när det gäller hälsa och sjukvård. Ett mycket aktuellt projekt är utbildning av barfotabarnmorskor i Guatemala. 30 kvinnor ska utbildas till barnmorskor, tre kvinnor i totalt tio byar i kommunen Chiantla.

Johanna bor nu i Chile men i en globaliserad värld kan vi ha kontakt via nätet, fantastiskt när man tänker efter en smula. Och du, har du en slant över, sätt in den på pg nr 30 06 11-1, där gör den nytta!

Inga kommentarer: