söndag 15 februari 2009

Årsmötesdag

Just hemma från årsmötet med vänsterpartiet Vantör. En kille från Kulturkampanjen som står bakom nyss nedbrunna Cyklopen var där och berättade om läget, framtiden, det ser optimistiskt ut, kommunen är på g, nu gäller det att hitta en bra plats att bygga upp kulturhuset på. Vi hoppas förstås på Vantör, vi behöver mer kultur i förorterna.

Osökt kom vi in på vänsterpartiets nya förslag till kulturpolitiskt program som är ute på remiss. Per Sundgren som läst programmet tycker att den nya ungdomskulturen och den kultur som vi skapar själva i mångt och mycket saknas i programmet. Han hade en insändare i Flamman i sista numret. Jag gillade det Per skrev där, men har inte läst själva programförslaget. Får göra det om vi ska skriva remissvar.

Fick höra på årsmötet att 10-12 riktiga nazister flyttat in i Vantör, det skakade om oss alla. Rågsvedsbor har också rapporterat om judefientlig affischering på anslagstavlorna. AFA vill vi inte heller ha här. Snart stundar EU-kampanjen, vi har Jens Holm här den 5 mars i Högdalen, välkomna dit! Annars gäller det att hålla ögonen öppna för vad som händer i vårt område.

Inga kommentarer: