söndag 11 januari 2009

Ett nytt arbetsår kan börja

Söndag kväll. Ledigheten går obarmhärtigt mot sitt slut. Imorgon börjar första arbetsdagen för det nya året. Mina lediga dagar står i proportion till antalet för mycket arbetade dagar ifjol, men nu är balansen återställd.

Fick iväg ett yttrande om översiktsplanen, där jag argumenterar för att Årstafältet ska bli landsskapspark, att Årstaskogen ska bli naturreservat, att Högdalstopparna ska bli natur- och rekreationsområde och att Rågsveds friområde befrias från Bråtegränd och utvecklas till Ekopark Syd.

Organisering gör skillnad. I kampen för Årstafältet har nätverket samlat en opinion. Än finns hopp att stoppa exploateringen. Ett led är att skicka protester till stadsbyggnadskontoret, senast imorgon. Ett kort mejl räcker långt.

I lördags arrangerades en demonstration. Vi var många på Sergels torg som gick till Israels ambassad i solidaritet med folket i Gaza. Jag hoppas att de får veta att människor i hela världen protesterar mot Israel. I en annan tid var det judarna i Warszawas ghetto som styrktes av att världen fått veta.

Inga kommentarer: