söndag 16 november 2008

Vitamintillskott på ABF-huset ger hopp om tillfrisknande

Idag har jag skrivit reservationer till nästa veckas sammanträde i stadsdelsnämnden Enskede-Årsta-Vantör, pust! Tyvärr är det mycket som måste skrivas i dessa privatiseringens tidevarv. Igår på Socialistiskt forum lyssnade jag på föredrag om privatiseringen, som ätit sig in i mångas medvetande till den grad att ordet "kund" kan användas ganska obesvärat till och med av forskare inom äldreomsorgen.

Offensiven som går ut på att minimera den offentliga sektorn är en ideologisk framgång för moralkonservativa krafter och en marknadsmässig framgång för kapitalet, som har funnit den idealiska arenan för säkra vinster - den offentligt finansierade äldreomsorgen. Uppmuntrande var det norska fackets motståndskamp och arbete för Modellarbetsplatser - där det visat sig att medarbetarstyrd utveckling var mer effektiv än konkurrensutsättning! Det är ju inte oväntat för oss som tror på gräsrötternas kraft, men mer av den varan i Sverige också, så kan vi nog vända högerskutan.

Jag måste säga att det fungerade som en stor dos multivitamintabletter för mig att möta alla vänstersinnande människor som vällde in på Socialistiskt Forum i ABF-huset igår - som Joe Hill sa en gång, Sörj inte - organisera er!

Inga kommentarer: