söndag 19 oktober 2008

Knacka dörr i Rågsved ger mersmak!

För några timmar sen var vi tre vänsterpartister från Vantör som knackade dörr i ett höghusområde, och det gav verkligen mersmak men också tankar om vilka skilda världar människor lever i. Många öppnade inte dörren fast de var hemma, andra kanske inte hörde signalen för dörrklockan var trasig och andra åter öppnade stora famnen fast de inte kände oss!

Ämnet för dagen var att vi ville höra vad folk tycker bör förbättras i Rågsved och söderort. Jag hann bara gå till två familjer, och det beror på att jag blev inbjuden att stiga in till båda! Och folk var pratsjuka...

Vänsterkillen från Iran tyckte att det viktigaste var att förbättra de ekonomiska villkoren, hyrorna i allmännyttiga Stockholmshem var alldeles för höga och hyresvärden struntade helt i att underhålla lägenheterna. Han skickade med mig supergott iranskt godis, som han just fått av sin kusin på besök från Iran. Dessutom ansåg han att det var viktigt att alla tre oppositionspartier samarbetar, apropå den senaste veckans rödgröna röra ...

Familjen från Bagdad hade just bakat kaka som vi bjöds på. Rara pojkar tolkade för mamma, som förstod men hade svårt att tala svenska. Hon frågade efter bibliotek i Rågsved och jag berättade om biblioteket i Folkets Hus. En pojke frågade om replokaler och jag tipsade om Studio 124 och fritidsgården. Det enda som inte var så bra var den trånga lägenheten, men familjen hoppades få större lägenhet i området, för i Rågsved ville de bo kvar.

Rågsved är bättre än sitt rykte, det är helt klart! Fast det visste jag ju redan, som har bott här över 20år ...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dörrknackningen sprider sig i landet som en godartad tumör:) Även vi i Vänsterpartiet Hällefors har haft goda erfarenheter från att knacka dörr. Visst märker man vilka skilda livsvillkor folk har.

Rosa sa...

Bra liknelse! Något allvarligt - för det är både en tumör och vår politik för rättvisa - och samtidigt något som inte går att stoppa - celldelningen går vidare och så önskan om rättvisa!