onsdag 6 augusti 2008

Noll-åtta - nej tack!

Läste i dagens DN om att Stockholms stad ordnar fest för "noll-åttorna" 080808, men det visste jag ju redan. Maken till prioriteringar som det borgerliga styret gör finns inte. Satsar flera miljoner på en fest där de flesta aktiviteter ligger i stan, dit många förortsbor inte har råd att ta sig. Alla har nämligen inte rätt till SL-kort i det "friare" Stockholm som högerstyret säger sig skapa.

Förresten, vem vill fira att man är en "noll-åtta"? Många som bor i Stockholm har våra rötter i andra delar av landet eller världen, och har mot vår vilja fått flytta för att få jobb eller för att överleva. Visst är Stockholm en underbar stad, men det är en delad stad och en hemort som väcker dubbla känslor. En stad där många längtar hem, vare sig det är till Norrland eller Kurdistan.

Samtidigt med denna fåniga fest för "noll-åttorna" har högern dragit ner på Kulturskolan som tidigare har nått många förortsbarn, varav många kommer från andra länder. Höjda avgifter ökar inte tillgängligheten till kulturen. Miljonerna skulle göra mera nytta i Kulturskolan, Stadsteatern, biblioteken och för de fria grupperna. De som hittat på festen gör verkligen skäl för skällsordet noll-åtta!

Inga kommentarer: