söndag 10 augusti 2008

En rak vänster

Hörde på nyheterna att Lars Ohly i sitt sommartal idag i Gnesta talat om en nationell handlingsplan mot skattefusket. Hurra, det har jag länge väntat på. Jag tror det var 133 miljarder kronor som undanhålls genom fusket. De kulorna räcker till en hel del förbättringar av välfärden.

Andra teman i talet var att höja fastighetsskatten på lyxvillor för att få in mer pengar till välfärden och visa civil olydnad mot EU när det gäller kollektivavtalen. Hurra säger jag igen. Bra att vi i vänsterpartiet visar vad vi vill och inte bara vad vi inte vill. Mer av den varan, så ska vi nog kunna ta en match om väljarna!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gissar att dem skulle ha hoppat på skattefuskarna innan dem slog till mot dem sjuka.
Fast otroligt positivt att dem kommer ta tag i frågan ... trots att jag inte har allt för stora förhoppningar om den påverkan det kommer ha. Blir det än krångligare att betala skatt så blir nog utfallet klent. Själv väntar jag på den dan ett parti vågar lägga ner radiotjänsten och lägga på avgiften direkt på skatten istället. Att låta radiotjänsten vara kvar för att dem genererar arbetsplatser i Kiruna kan tyckas som en välgärning värt vilket parti som helst men det föder och ett "fusk" hos dem som tycker dem kunde ta ett "riktigt" jobb. Tänk bara på hur mycket mer kvalite tv vi kunde få för dem pengarna som nu används för att driva in denna skatt i nuvarande form. Jag hoppas dock verkligen att dem lyckas få in iaf ett par kronor av dem skattefusk kronorna dem nu ska jaga. Håller dock tummarna för att inte dem små företagarna som inte förstått regelverken och liksom dem sjuka nu kommer bli brottslingar. Om dem i samma sväng kan göra det lättare för folk att betala skatt så kommer nog våran gemensamma kassa öka. Tror dock att fler skattekronor skulle dyka upp om folk visste var dem gick typ: vinner vårat parti så höjjer vi skatten med 39 öre så dem sjuka och skadade slipper tigga o samla tomburkar på natten. Hitta på krångliga system för att få in skatt tycks inte vara problemet ... Berätta vad skatte betalarna får för sina pengar verkar dock vara ett större problem.

mvh
Jonas Jonsson

Rosa sa...

Håller med om att det är viktigt att tydligt tala om vad skatten går till. Det har ju också visat sig i undersökningar att folk är beredda att betala mer i skatt om det går till vård och omsorg. För övrigt tycker vänsterpartiet att skatter många gånger är bättre än avgifter ur fördelningssynpunkt. Vad vi har sagt om tv-licensen vet jag dock inte!

Anonym sa...

Man kan undra om Jutterström läser din blogg.
Två dagar efter att jag skriver om tv-avgiften kommer ett uttalande från henne i saken
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3100658.ab
Iofs Bra om läser den då den innehåller mycket mat nyttigt o lära för oppositionen

mvh
jonas