söndag 27 april 2008

Äntligen blommor på Östberga Torg




Idag var jag på Östberga Torg och det såg trevligare ut än på Östbergadagen då rabatterna var uttorkade och folk med rätta var missnöjda. Inne på fritidsgården var det solidaritetslunch idag för en skola i Chile för funktionshindrade barn.

Marie och jag från (v) i stadsdelsnämnden träffade Ruth (som ordnat lunchen)som en uppföljning av vänsterpartets möte i Östbergaskolans matsal den 14 april. I en annan del av Östberga pågick möte med nätverket för Årstafältet så nog pågår det spännande aktiviter i det här området.

Men Östberga är delat fast det är så litet. Göta landsväg slingar sig mellan den gamla och nya delen och endast på valborg lär folket på Östbergahöjden traska över gränsen för att gå till brasan i parkleken i gamla Östberga. Annars har man sina egna centrum, förskolor och parklekar. Fritidsgården och den nyrenoverade skolan på Östbergahöjden lockar inte barn och ungdomar från gamla Östberga.

Visst vore det toppen med en omvänd planprocess där folket i hela Östberga får vara med och bestämma hur de vill att sitt område ska utvecklas. Det är något att kämpa politiskt för!

Inga kommentarer: