måndag 21 januari 2008

Kul på vänsterkonferens

Jag var på vänsterpartiets kommundagar i helgen. Det var riktigt kul fast det stormade ute, men tack och lov inte politiskt ... Men jag saknade Stig Henriksson och andra framgångsrika vänsterpartiska kommunpolitiker. Det hade varit kul i kvadrat att lära av deras erfarenheter.

Första kvällen var kall men kul. Jag kom i slang med en vänsterpartisk vinterbaderska från västkusten när jag huttrande gick till receptionen för att byta mitt smällkalla rum mot en varm stuga vid sjön. Vi bodde på en herrgård som var ett pensionat, där ägaren satt inne för att ha slagit sin fru. Det var inte kul förstås. Men det var förklaringen till alla icke färdigbyggda byggnader som stack fram här och var.

Första konferensdagen gick strömmen i hela Nässjö så vi fick treva oss fram med hjälp av lamporna i våra mobiler. Det var kul att vi grejade att genomföra seminarierna med värmeljus och utan panik. Men det var bra att elen kom tillbaka så jag kunde upptäcka att Ilona var där. Det var kul att träffa henne, hon var min arbetskamrat på socialroteln i Stockholm och är nu oppositionsråd i Uppsala.

Bra seminarier för övrigt om vänstern i Norge och Holland och paneldebatt med facken om skolan inspirerade till nytänk - och det kan ju partiet behöva!

Inga kommentarer: